viimeinen viikko!

Ihan käsittämätöntä että viimeinen viikko! Aika on mennyt ihan liian nopeasti. Ja pakko myöntää että olisin kaivannut ehkä muutaman viikon lisää täällä ollessani. Työ oli mukavaa ja ihmiset ihan kivoja. Pakko myöntää että ranskalaiset on kovia tekemään töitä ja tekevät asiat huolella ja ammattitaidolla.
Viikolla tuli täytettyä patonkeja, tehtyä salaatteja ja muutamia kondiittori hommia. Täällä on salaatit todella täyttäviä ja patongitkin täytetään kunnolla,mikä on todella hyvä asia. Kondiittori tuotteita tehdään nopealla tahdilla ja periaatteessa jokainen tuote pitää olla 100% hyvä. Mitään asiaa täällä ei tehdä vain vasemmalla kädellä. Ihan siivouksesta lähtien. 
tässä on pasta salaatti jossa on ranskankermaa ja sieniä. Ihan perinteinen ja todella myyvä tuotetässä on kala pasta, jossa on savukalaa ja päällä graavilohta.
Jokainen tuote mitä laitetaan pastaan tai mihin vain punnitaan !tässä se tunnetuin pasta. Eli pasta carbonara. pekoni pasta. Jossa on iso juusto pala Cammender juustoa. 

Meillä tällä viikolla oli myös asiakas tilauksia
860 kana patonkia ja 860 kasvispatonkia.
tuotteet tehdään sarja työnä 50kpl kerralla. Laitetaan jääkaappiin ja pakataan laatikoihin ja toimitetaan asiakkaille. Näitä tilaus hommia on joka viikko ollut töissä. Omasta mielestä ihan kivaa välillä harjoitella rivakkaa sarja työtä ja oppia ymmärtämään miksi juuri sarja työn teko on tärkeää. 
Tällä viikolla myö teimme kondiittori hommia. 
Tässä on omena paistos. Jonka päälle ripotellaan jauho+ sokeri taikina paloja. Haastavaa tekemistä koska jauho+ sokeri taikina jäädytetään ensiksi ja sitten jäisenä leikataan omena palojen päälle. HUOM. Taikinan pitää olla jäistä! Muuten ei tule hyvä. 
kuten huomaa paljon ranskassa käytetään päärynää, omenaa ja suklaata ja erilaisia pähkinöitä. 
Tässä on päärynä leivoksia jossa on tumma suklaa rakeita päälle. Taikinaan tehdään reiät koska taikina ei kohoaisi vaan leviäisi nätisti. Tämä oli ehkä haastavin työ koristeluineen koska jokainen päärynä siivu piti olla tasan tarkkaan oikeassa asennossa!
Ehkä kuuluisin leivos. Sitruuna leivos. Missä on marenki päällä. 
Täällä tehdään sitruuna täyte itse. Tarkoilla lämpötiloilla. Leivoksien pohjat hiotaan hioma veitsellä. Unohdin ottaa veitsestä kuvan mutta laitan google kuvan tänne että käsitätte minkälaisella veitsellä hieominen tehdään. Tarkkaa ja nopeaa tämäkin työ. Sen jälkeen jäähdytyskaappiin leivokset ja pursotetaan marenki. Ja lopuksi poltetaan heittimellä päällinen. 

Kaikkea muutakin tuli tehtyä mutta valitettavasti en kyllä muistanut ottaa jokaisesta kuvaa koska nopea tahti ja piti olla todella omaaloitteinen. Joten puhelimen räpläys olisi ollut vähän loukkaavaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonloppu reippailut.

premier jour de travail!

päivä 1. C'est comme ça qu'on est parti en France